Dopharma

Progress makes the difference

Dopharma, opgericht in 1969, is een onafhankelijk Nederlands veterinair farmaceutisch familiebedrijf.
Al meer dan 45 jaar heeft zij naast de productie van diergeneesmiddelen ook research, registratie, distributie en marketing in eigen beheer.


De organisatie bestaat momenteel uit ruim 125 medewerkers. In Nederland levert Dopharma uitsluitend aan praktiserende dierenartsen, hetzij rechtstreeks, hetzij via de groothandel.
Dopharma is specialist in diergeneesmiddelen voor de intensieve veehouderij. We produceren antimicrobiële middelen, antiparasitaire middelen, analgetica, anesthetica en aanvullende diervoeders.

Alle activiteiten buiten Nederland zijn in handen van Dopharma International. Zij maakt daarbij o.a. gebruik van een uitgebreid netwerk van distributeurs in circa 50 landen. Anno 2016 heeft Dopharma haar eigen lokale verkooporganisatie in België, Duitsland, Roemenië en Litouwen.

Dopharma Research voert registratieonderzoeken in eigen beheer uit en beschikt daartoe over GLP gecertificeerde onderzoeksfaciliteiten (laboratoria en proefstal). Het Research team heeft een brede expertise op het gebied van o.a. tolerantiestudies, farmacokinetiekonderzoek, residustudies en onderzoek naar effecten van diergeneesmiddelen op het milieu. Desgewenst wordt onderzoek voor derden uitgevoerd.