De FIDIN, de branchevereniging van veterinaire farmacie in Nederland, is met haar leden dé representatieve organisatie van de diergeneesmiddelenindustrie in Nederland.

Het ledenbestand bestaat zowel uit ondernemingen die voornamelijk hun eigen producten ontwikkelen en produceren, als uit bedrijven die producten importeren en al dan niet onder eigen label verkopen.

European Antibiotic Awareness Day 2018

De producenten van diergeneesmiddelen spelen een actieve rol in het bestrijden van antibioticaresistentie door continue verantwoord gebruik van antibiotica te promoten en nieuwe producten te ontwikkelen die voorkomen dat dieren ziek worden.

Nieuwe naam voor de Europese koepelorganisatie - Animal Health Europe

De Europese koepelorganisatie van de veterinair farmaceutische industrie heeft een nieuwe naam, Animal Health Europe.

Animatie over het gebruik van EAN barcodes

Een belangrijk branche-initiatief van de leden van de FIDIN is het op uniforme wijze coderen van alle verpakkingen van diergeneesmiddelen.

Antibioticumgebruik bij dieren in 2016

De Autoriteit Diergeneesmiddelen (de SDa) presenteerde op 29 mei 2017 het rapport ‘Het gebruik van antibiotica bij landbouwhuisdieren in 2016’. 

Fink-Gremmels Repertorium

Vanaf begin 2017 zijn de hoofdstukken, ingedeeld overeenkomstig de structuur van de ATC-Vet, beschikbaar op het Fink-Gremmels Repertorium.

Fidin Leden