Animal Health Industry internationaal

IFAH, IFAH-Europe en FIDIN, de diergeneesmiddelenindustrie in internationaal verband.

De FIDIN richt zich, als nationale belangenbehartiger van de diergeneesmiddelenindustrie, niet alleen op nationale activiteiten, maar maakt ook deel uit van IFAH-Europe en IFAH (International Federation of Animal Health), gevestigd in Brussel. Leden van IFAH zijn nationale associaties, een aantal regionale organisaties en 12 grote internationale producenten van diergeneesmiddelen.

IFAH is de mondiale belangenbehartiger van producenten van diergeneesmiddelen en heeft als doelstelling te komen tot een geharmoniseerd, wetenschappelijk gebaseerd kader van regelgeving en tot een klimaat waarin de diergeneesmiddelenindustrie via innovatie kan bijdragen aan gezond en veilig voedsel en aan aan een hoog niveau van diergezondheid en dierenwelzijn.

IFAH voert namens haar leden onder meer overleg met overheden en onderhoudt belangrijke contacten met internationale organisaties zoals de OECD, WHO, OIE, Codex, en de WTO.

IFAH werkt voornamelijk projectmatig en heeft een drietal prioriteiten vastgesteld:

  • REGULATORY
  • ANTIMICROBIALS IN VETERINARY MEDICINE
  • AVIAN INFULENZA

IFAH-Europe vertegenwoordigt de diergeneesmiddelenindustrie in Europa.

IFAH-Europe is een belangrijke divisie van IFAH en vertegenwoordigt 19 nationale associaties - waarbij zowel lokale middelgrote en kleinere producenten als internationale producenten zijn aangesloten - en 15 grote Europese bedrijven.

IFAH-Europe wordt bestuurd door de IFAH-Europe Council, die wordt ondersteund door een aantal operationele commissies en de staf van IFAH-Europe. De IFAH-Europe Council vertegenwoordigt de Europese industrie in zaken met Europese autoriteiten en andere organisaties.